1 iunie, 10:17
288
0
Ușile Grădinii Zoologice, deschise. Ce vor putea vedea vizitatorii
1 iunie, 10:17
288
0

Ușile Grădinii Zoologice de deschid azi larg pentru toți vizitatorii, începând cu ora 13.00.

Foto: IPN

Pe perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a căpătat practic o altă față: au fost reparate și construite voliere, s-au născut mai multe animale, transmite Știri.md.

Solicitată de IPN, administratorul-șef al instituției, Olga Iuzvac, a declarat că în perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a trecut printr-un șir de schimbări. 

Au fost reamenajate terenurile de joacă, s-au reparat multe bazine, voliere, s-au amenajat decorațiuni, a fost dată în exploatare voliera pentru urși, deschiderea oficială a căreia va avea loc astăzi la ora 13.00. 

De asemenea, lupii au fost mutați în volieră nouă. Acum se finalizează construcția volierei noi pentru suricate.

Primăvara, s-au născut mai multe animale: canguri, mufloni, măgari. Au completat colecția de la ZOO puii de struți și alte păsări. Olga Iuzvac spune că acum și vizitatorilor le va fi mai interesant, dar și animalele sunt dornice de compania vizitatorilor.

Pentru că a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a înregistrat pierderi, mai ales că luna mai este cea mai solicitată, fiind perioada în care se fac cele mai multe excursii și școlarii vin mai des. 

Totuși, suma nu e atât de mare și conducerea instituției speră că va fi recuperată după deschidere. Pentru întreținerea Grădinii Zoologice sunt alocați bani din bugetul municipal.

Grădina Zoologică va lucra de azi înainte în regim obișnuit, de la ora 08.00 până la 20.00, de marți până duminică.

Prețul biletelor de intrare pentru elevi, studenți și pensionari rămâne de 5 lei, iar pentru copiii până la 7 ani accesul este gratuit. Maturii vor achita 30 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter