main logo
3790

Uși sudate la un bloc din Chișinău: Ce facem în caz de cutremur?

Două dintre cele trei uși ale blocului de tip cămin din strada Vasile Cheltuială, 9/2 din Chișinău au fost sudate, fiind instituit regim de carantină pentru un termen de 14 zile, având în vedere că două persoane au fost infectate cu virusul COVID-19.

Uși sudate la un bloc din Chișinău: Ce facem în caz de cutremur?Foto: facebook.com

Unii locatari se arată nemulțumiți și susțin că este o măsură „exagerată”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md

ZdG a reușit să discute cu două locatare ale blocului, care ne-au comunicat că persoanele infectate sunt un lucrător medical din cadrul Institutului de Medicină Urgentă și soția sa, casnică. Potrivit acestora, cei doi tușeau și aveau febră de câteva zile și au fost internați în seara zilei de luni, după ce vecinii ar fi chemat ambulanța.

Totodată, conform spuselor vecinilor, familia avea propria bucătărie, dar, în ultimele zile, ar fi gătit la cea comună, „ca să nu facă vapori în casă”.

Unii locatari consideră că măsurile luate de autorități sunt „exagerate”.

„O ușă este, dar ce facem, nu dă Doamne, în caz de cutremur, incendiu sau dacă cineva deschide gazul? Nu cred că varianta optimală era sudarea ușilor, pentru că ele sunt cu cod. Într-un caz mai grav cum să ieșim? Să ne aruncăm de la etaje? Din câte am mai citit, la nimeni nu au fost blocate așa ușile”, ne-a comunicat o locatară a blocului cu șapte niveluri.

Aceasta se arată indignată și de faptul că sunt acordate doar 30 de minute pe zi pentru a ieși din casă.

„Trebuie să mergi la cel mai apropiat magazin și nu poți să găsești toate produsele necesare sau sunt mai scumpe. Astăzi ieșea un domn în vârstă care merge mai greu și a spus că nu reușete în 30 de minute”, a adăugat ea.

Potrivit femeii, unii locatari au plecat din bloc înainte de a fi instituit regimul de carantină.

Începând de marți, 7 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale din sectorul Centru au impus regim de izolare pentru locatarii blocului din str. V. Cheltuială, 9/2 pentru o perioadă de 14 zile. Un membru al familiei poate ieși pentru 30 de minute în zi pentru a procura medicamente și alimente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării