16 septembrie, 13:15
393
0
Usatîi: Ziua de după alegeri trebuie să fie liberă pentru profesori și elevi
16 septembrie, 13:15
393
0

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte al R. Moldova, propune ca ziua de după alegerile prezidențiale, luni, 2 noiembrie, să fie zi liberă pentru profesori și elevi.

Foto: știri.md

Politicianul susține că va face un demers la Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) și va solicita acest lucru, transmite Știri.md cu referire la Safenews.md.

Potrivit lui, deși CNESP a îndemnat să nu fie deschise secții de vot în incinta instituțiilor de învățământ, Usatîi declară că nu există o altă soluție, cel puțin pentru alegătorii din Bălți.

„Eu văd că unii deja fac ziare, alții își pun buillboard-uri. Comisia Națională pentru Situații Excepționale în Sănătate Publică a decis să nu fie secții de vot în școli, dar eu nu sunt de acord cu asta. Unde să le deschidem?

În Bălți sunt 58 de secții de vot, iar peste 40 de secții sunt în școli. Eu cred că trebuie să fie în școli, dar asta ar însemna că după alegeri, pe 2 noiembrie, să fie declarată zi liberă pentru elevi și profesori pentru ca școala să fie dezinfectată și sigură pentru copiii care vor reveni pe 3 noiembrie.

Pentru mine nu ar conta rezultatele alegerilor dacă o să avem un număr mare de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul copiilor. Vom trimite demers la Comisia Națională ca pe 2 noiembrie să fie zi liberă pentru profesori și elevi”, a declarat Renato Usatîi.

Pe 11 septembrie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. Tot atunci, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În același context, membrii Comisiei au solicitat să se evite deschiderea secțiilor de vot în incinta instituțiilor de învățământ.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter