11 dec, 2019 10:35
4 940
0
Usatîi: Plahotniuc participa la finanțarea terorismului și armelor nucleare
11 dec, 2019 10:35
4 940
0

Vlad Plahotniuc ar fi participat la finanțarea terorismului și elaborarea armelor nucleare. Declarația a fost făcută de primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Foto: zugo.md

Usatîi a spus că în afară de dubla identitate pe care o avea, ex-liderul democrat i-ar mai fi eliberat acte cu un alt nume și lui Gherman Gorbunțov, transmite Știri.md cu referire la zugo.md

Conform noului pașaport, Gorbunțov ar fi acum Piotr Chirov, iar actele ar fi fost folosite atunci când au fost spălate sume mari.

„Este foarte multă informație secretă. Este vorba de spălare de bani legată de unele companii care sunt oficial recunoscute că au participat la elaborarea armelor nucleare și terorismului. Sunt sigur că va exploda presa mondială, nu doar cea moldovenească. Cum era implicat? Pe Gorbunțov nu îl mai cheamă Gorbunțov acum. Plahotniuc i-a eliberat un pașaport pe numele Piotr Chirov, cetățean al Republicii Moldova. Voi face o interpelare la Procuratura Generală, cu probe, cu tranzacții… Câte milioane pe zi treceau. O partea le-a făcut ca Gherman Gorbunțov, iar o parte – ca Piotr Chirov”, a declarat Usatîi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter