main logo
1582

Usatîi, după ce a fost amenințat cu moartea: Poliția s-a autosesizat

Poliția s-a autosesizat în cazul amenințărilor la adresa candidatului la funcția de președinte al „Partidului Nostru” Renato Usatîi, care a menționat la începutul acestei săptămâni că a primit amenințări cu moartea după ce a refuzat să se retragă din cursa electorală în favoarea candidatului PSRM.

Usatîi, după ce a fost amenințat cu moartea: Poliția s-a autosesizatImagine simbol

Renato Usatîi a fost întrebat în cadrul dezbaterilor de la Jurnal TV dacă are probe cu privire la acuzațiile aduse candidatului PSRM și dacă a depus o plângere la Poliție în urma amenințărilor primite, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

„Au fost câteva apeluri telefonice foarte insistente ca eu mâine (vineri - n. red.) „din motive de sănătate” să mă retrag din cursă. Eu am refuzat. Au fost și persoane din lumea politică, au fost și persoane care nu sunt politicieni. Au fost persoane influente care au încercat să mă convingă să mă retrag din cursa prezidențială, asigurându-mă că va fi totul bine în dosarul pornit în 2020 în campanie, când am mers împotriva lui Dodon. Eu am refuzat acest lucru. Ulterior au fost contactați unii colegi de-ai mei care au spus același lucru. S-a terminat totul cu un video, pe care l-ați văzut și pe care îl consider un gest de disperare. Acest video a apărut ca urmare a faptului că eu am refuzat să mă retrag din cursă în favoarea dlui Stoianoglo. Poliția s-a autosesizat, m-a contactat, cred că sâmbătă o să discut cu ei, pentru că acum muncesc de dimineață până seara”, a spus Usatîi.

De menționat că în imaginile video publicate pe Internet de candidatul Partidului Nostru apar trei indivizi care îl numesc „trădător al poporului rus” și îl amenință cu moartea. Aceștia apar cu simboluri ale grupării Wagner pe fundal, înarmați și i se adresează în limba rusă. Usatîi spune că videoul este popular în special în UTA Găgăuzia, unde alegătorilor li se sugerează că nu ar fi susținut de ruși la actualul scrutin.

Alexandr Stoianoglo a negat orice implicare și a menționat marți, 15 octombrie, că condamnă cu fermitate orice amenințări îndreptate împotriva oricărui candidat electoral.

„Orice astfel de acțiuni subminează procesul democratic și integritatea campaniei electorale. În calitate de om al legii solicit organelor de drept să ia act de amenințările împotriva unuia dintre candidații la funcția de președinte și să se autosesizeze în conformitate cu legea pentru investigarea operativă, completă și obiectivă a circumstanțelor cazului, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în acțiuni ilegale. Concomitent, este esențial ca autoritățile competente să asigurare protecția și securitatea persoanei supuse amenințărilor, pentru a garanta desfășurarea campaniei în condiții de siguranță și corectitudine”, a notat candidatul pe o rețea socială.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării