main logo
553

USAID va elabora un plan strategic pentru dezvoltarea turismului

Autorităţile au elaborat un plan pentru îmbunătățirea domeniului turismului din Moldova.

USAID va elabora un plan strategic pentru dezvoltarea turismului

Astfel scopul principal este de a îmbunătăţi accesul la obiectivele turistice prin amenajarea destinaţiilor şi a infrastructurii turistice, renovarea obiectivelor de patrimoniu cultural, sporirea accesului la informaţia despre ofertele şi potenţialul turistic din Republica Moldova, facilitarea accesului la iniţierea şi desfăşurarea afacerilor în domeniu, inclusiv prin programe de asistenţă financiară, sporirea colaborării internaţionale, dar şi modificări în cadrul normativ, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

„Vom spori în continuare eforturile pentru valorificarea potenţialului turistic naţional şi vom promova imaginea Republicii Moldova ca destinaţie turistică. Este foarte important să perfecţionăm cadrul normativ în domeniul turismului, să dezvoltăm turismul rural, dar şi să sporim nivelul de pregătire a cadrelor de specialitate, a calităţii serviciilor şi produselor turistice”,  a declarat secretarul general de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin, în cadrul şedinţei grupului de lucru privind elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020 – 2030.

Directorul Proiectului de competitivitate al USAID, Doina Nistor a reconfirmat susţinerea USAID pentru dezvoltarea turismului în Republica Moldova şi disponibilitatea de a ajuta la elaborarea noii Strategii a turismului pentru următorii 10 ani.

„În Republica Moldova, această industrie a luat avânt în ultimii ani, iar acum este momentul de a amplifica aceste succese şi rezultate, şi mă bucur că se vor materializa într-un nou program strategic de dezvoltare. USAID doreşte ca noua strategie să fie concretă, pragmatică şi fezabilă pentru Republica Moldova”, a menţionat Doina Nistor.

Din cadrul grupului de lucru privind elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020 – 2030 fac parte peste 45 de instituţii.

Pentru moment, direcţiile prioritare ale dezvoltării turismului în Republica Moldova sunt reflectate în Strategia „Turism 2020”, aprobată în 2014.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării