main logo
631

Unul dintre profesorii expulzați din Moldova, condamnat la pușcărie în Turcia

News Maker scrie că fostul director al filialei Liceului Orizont din Ceadâr-Lunga, Feridun Tüfekçi, care a fost expulzat din R. Moldova anul trecut, a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare în Turcia, iar verdictul a fost luat pe 8 octombrie.

Unul dintre profesorii expulzați din Moldova, condamnat în TurciaFoto: libertatea.ro

Informația a fost confirmată pentru News Maker de către soția profesorului, Galina Tüfekçi, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit acesteia, procurorii turci au considerat că această sentință este blândă, așa că i-au mai intentat încă un dosar penal.

Potrivit soției, Feridun Tüfekçi se află în arest în Turcia din momentul în care a fost îndepărtat de pe teritoriul R. Moldova. Totodată, aceasta precizează că în condiții de închisoare, starea de sănătate a soțului său s-a agravat.

Feridun Tufekci a venit în R. Moldova, la studii, pe când avea 17 ani. A studiat în R. Moldova, iar ulterior s-a căsătorit cu profesoara sa, Galina. Feridun a practicat jurnalismul, activând o perioadă și la o televiziune turcă, în calitate de corespondent străin.

Soția acestuia, Galina, este cetățeană a R. Moldova, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu a plecat, asemeni familiilor altor cinci profesori „expulzați” la 6 septembrie 2018, la rude, în diferite țări, din frică pentru siguranța copiilor.

Amintim că în dimineața zilei de 6 septembrie 2018, șapte angajați ai rețelei de licee „Orizont” au fost reținuți în timp ce ieșeau din casă pentru a merge la serviciu și transportați la Aeroportul Internațional Chișinău, acolo unde îi aștepta un avion, plătit de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pentru a-i duce în țara lor de origine, Turcia. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării