main logo
2667

Unul dintre canalele TV ale lui Plahotniuc și-a sistat activitatea

Stația locală de televiziune Canal 2 Nisporeni, lansată cu circa zece luni înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și-a sistat activitatea.

Unul dintre canalele TV ale lui Plahotniuc și-a sistat activitatea

Șeful Secției cultură și turism a Consiliului Raional (CR) Nisporeni, Lilian Zbîrnea, în sediul căreia își închiria studioul Canal 2 Nisporeni, a confirmat pentru Media-azi.md că echipa redacțională a părăsit clădirea. 

Oleg Cristal, consilierul politic al fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc și proprietarul în acte al postului Canal 2, nu a răspuns la mesajele redacției noastre, transmite Știri.md.

Lilian Zbîrnea a precizat pentru Media-azi.md că sala, unde se afla sediul stației de televiziune locale, este ocupată deja de altcineva, iar autoritățile publice locale au încetat contractul de locațiune cu Canal 2 Nisporeni.

„Ei nu mai sunt la noi. Noi cu dânșii am încheiat. La revedere! (...) Au fost scoase toate uneltele și aparatele. Sala e ocupată de altcineva – tinerii se ocupă acum acolo”, a afirmat Zbîrnea.

Proprietarul Canal 2, Oleg Cristal, nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului Media-azi.md pentru a comenta aceste informații.

Ultimele știri publicate pe site-ul Canal 2 Nisproreni (care apar într-o secție aparte pe site-ul Canal 2), cât și pe pagina de Facebook a stației locale sunt din data de 10 iulie.

Menționăm că Media-azi.md a scris, în luna aprilie 2018, că postul de televiziune afiliat Partidului Democrat și-a deschis un studio local în orașul Nisporeni.

De altfel, în reportajul de lansare a studioului în fața clădirii sediului apărea un panou cu denumirile postului Canal 2, companiei Team Media și posturilor de televiziune Noroc TV și Vocea Basarabiei. 

Administrația posturilor de radio și televiziune Vocea Basarabiei a anunțat, printr-un comunicat publicat pe site-ul radiodifuzurilor, că redacțiile instituțiilor media respective intră, din data de 8 iulie 2019, „într-o scurtă vacanță a producției”. 

Anterior, presa a scris că aceste posturi și-au sistat de fapt activitatea.

Directorul executiv al Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, a menționat, anterior, pentru Media-azi.md că stația locală Canal 2 Nisporeni a fost deschisă pentru asigurarea suportului informațional și promovarea candidatului care va fi înaintat de democrați în alegerile parlamentare în cadrul cărora 51 de parlamentari vor fi aleși în circumscripții uninominale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării