main logo
396

Uniunea Pensionarilor îndeamnă politicienii să purceadă la lucru

Membrii Uniunii Pensionarilor din Moldova critică autorităţile republicii din cauza "lipsei măsurilor pentru lupta cu sărăcia în creştere" şi au îndemnat deputaţii să purceadă la lucru.

Uniunea Pensionarilor îndeamnă politicienii să purceadă la lucru

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Uniunii, Victor Leancă, a criticat activitatea prim-ministrului Pavel Filip, transmite Știri.md.

"Ce se întâmplă în această ţară? Cât să mai tolerăm minciuna, hoţia şi batjocura? Vrem să adresăm aceste întrebări conducătorilor noştri, care au fost din nou sprijiniţi în alegeri. Domnule Filip, noi nu am uitat cum aţi fost numit în funcţie - pe întuneric, pentru ca nimeni să nu vă vadă (guvernul lui Filip a depus jurământul noaptea, temându-se de proteste - "I.")", a spus el.

Leancă şi-a exprimat regretul că bătrânii din Moldova primesc o pensie mizerabilă, în timp ce miniştrii ridică un salariu de zeci de mii de lei.

Potrivit lui, datorită guvernării slabe a ţării, pensionarii nu numai că sunt nevoiţi să supravieţuiască, ci şi sunt puşi în situaţia să-şi educe nepoţii, ai căror părinţi sunt nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

El i-a criticat pe deputaţii Partidului Socialiştilor, care "nu se aşează la masa de negocieri (nu a precizat cu cine - "I.") pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiaşi - pe pensionari".

Membrul Uniunii, Nicolae Stratulat, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea Preşedintelui Igor Dodon, care, "de când a fost ales, nu poate răspunde la nicio întrebare importantă", pleacă în fiecare lună la Moscova "cu avioane scumpe şi trimite pensionarilor salutări călduroase în loc să îmbunătăţească calitatea vieţii poporului moldovean".

În opinia sa, Preşedintele aduce discordie în societate şi în partide, lansând "propuneri contradictorii şi inutile privind renunţarea la vectorul european de dezvoltare şi acordarea statutul de limbă de stat pentru limba rusă". 

Un alt reprezentant al pensionarilor, Mihai Postovan, la fel, consideră că "de sărăcie se face vinovată guvernarea, care a capturat toate instituţiile statului, inclusiv judecătoriile şi ministerele".

"Anul trecut, noi am cerut autorităţilor să ia măsuri pentru recuperarea miliardului furat, însă în pofida promisiunilor prim-ministrului de a afişa un panou cu informaţii despre suma recuperată, ştim că nu a fost returnat niciun bănuţ. Tot ce a fost returnat sunt banii proveniţi din vânzarea bunurilor băncilor falimentate", a spus el.

Potrivit lui, oamenii în etate din Moldova merită o pensie decentă, similară cu a cetăţenilor UE, deoarece au lucrat la fel de mult ca ei, creând condiţii de viaţă pentru generaţia viitoare.

Membrii Uniunii consideră că pensia trebuie nu doar să fie indexată de două ori pe an, dar şi să fie majorată diferenţiat, deoarece foştii medici şi profesori primesc o pensie de 2-3 mii lei, iar unii judecători au câte 20 mii lei. Ei insistă, de asemenea, asupra faptului că pensiile celor care continuă să lucreze ar trebui recalculate.

Pensionarii consideră că deputaţii nu merită să ridice salarii din momentul alegerii lor, pentru că nu vin la serviciu şi nu rezolvă problemele cetăţenilor, de aceea trebuie să direcţioneze aceşti bani în scopuri de caritate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării