main logo
373

Uniunea Europeană a finanțat renovarea școlilor de șah la Râbnița și Rezina

Copii din Râbnița și Rezina își dezvoltă gândirea analitică la școlile de șah, renovate de UE.

UE a finanțat renovarea școlilor de șah la Râbnița și Rezina

Cele două instituții au fost modernizate grație unui proiect unic „Șahul fără frontiere”, implementat de Federația de Șah a Moldovei. 

Investiția Uniunii Europene în acest proiect se ridică la 110 mii euro și a fost acordată în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, transmite Știri.md.

Duminică, școlile au găzduit turnee cu participarea copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului și au fost vizitate de reprezentanții UE și PNUD.

Școala de șah din Rezina activează în incinta Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”, instituție în care învață peste 900 de copii. 

Deschiderea școlii de șah a fost mult așteptată de copii și părinți. Numărul de solicitări era mare, însă instituția nu dispunea de un spațiu amenajat și nici de cadre.

Ambele școli au fost reparate, dotate cu mobilier, echipament și manuale de specialitate. Acestea sunt accesibile pentru persoanele cu nevoie speciale. Lecțiile de șah sunt gratuite. Antrenori au beneficiat de instruiri specializate.

Școlile de șah din Rezina și Râbnița se numără printre cele 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea liderilor locali în proiecte comune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării