323
0
Uniunea Avocaților: Situația de la CC va știrbi total încrederea în sistemul de drept
323
0

Situația de la Curtea Constituțională reprezintă, în opinia Uniunii Avocaților, „un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranța și va știrbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova”.

Foto: știri.md

Uniunea Avocaților solicită în mod public „reorganizarea priorităților forței politice actuale și păstrarea cu demnitate a importanței unui stat de drept echidistant, obiectiv şi corect”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit avocaților, jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, aduc cu sine nenumărate semne de întrebare. „Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forța politică actuală a trezit discuții și scenarii în rândul oamenilor și a persoanelor care nemijlocit fac parte din sistem sau sunt factori de înfăptuire a justiției”, se mai arată în document.

Judecătoarea Curții Constituționale Domnica Manole a anunțat că astăzi, la prima oră, a depus o cerere privind revizuire a hotărârii din 19 august privind alegerea președintelui CC.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter