main logo
1111

Unitățile canine ale Serviciului Vamal, dezvoltate în continuare

Autorităţile cehe vor continua proiectele de dezvoltare a capacităţilor unităţilor canine ale Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră din Moldova. Acest lucru a fost discutat în cadrul vizitei la Chişinău a unei delegaţii a Administraţiei Generale a Vămilor din Republica Cehă.

Unitățile canine ale Serviciului Vamal, dezvoltate în continuareFoto: Customs.gov.md

În cadrul întrevederii cu conducerea autorităţilor vamale din Moldova, delegaţia a discutat despre implementarea proiectului de asistenţă externă „Consolidarea capacităţilor echipelor cinologice ale Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova”, finanţat de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare, transmite Știri.md, cu referire la infotag.md.

Până la sfârşitul anului 2024, partea cehă va preda colegilor moldoveni încă şase câini de serviciu dresaţi pentru a suplini echipele mobile de căutare. De asemenea, în Republica Cehă vor fi organizate cursuri pentru îmbunătăţirea competenţelor dresorilor de câini de serviciu.

De asemenea, până la sfârşitul săptămânii, specialiştii cehi vor vizita punctele de trecere a frontierei Sculeni şi Cahul, pentru a evalua practic activitatea conductorilor de câini şi a animalelor lor de companie în contracararea traficului ilegal de mărfuri, precum şi în consolidarea securităţii la frontieră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării