main logo
390

Unioniștii nu au de gând să achite amenda aplicată pentru blocarea intenționată a șoselei Strășeni

Participanţi la „Marşul Centenarului", adepţii unirii Moldovei cu România, nu au de gând să achite amenda aplicată de către Inspectoratul de Poliţie Buiucani pentru "blocarea intenţionată a şoselei Chişinău-Străşeni cu autocare" în ajun de 1 septembrie.

Unioniștii nu au de gând să achite amenda pentru blocarea șoselei

Liderul asociaţiei unioniste "Unirea - ODIP", Vlad Bileţchi, a spus că inspectoratul l-a obligat pe el şi încă câteva persoane să achite câte 1500 de lei pentru faptul că "au blocat intenţionat şoseaua şi au încălcat ordinea publică aducând Marşul Centenarului în oraş", relatează Știri.md cu referire la Infotag.

"Vom contesta această decizie, avem şi un avocat. Unioniştii nu au făcut nimic ilegal şi nu au de gând să plătească, pentru că îşi ating scopul prin metode legale atât în România, cât şi în Moldova", a spus el.

Pe 1 iulie, unioniştii din Moldova şi România au pornit pe jos de la Alba-Iulia la Chişinău, ca să aducă în ţară "Flacăra Unirii" şi să organizeze pe 1 septembrie o manifestaţie de amploare pentru promovarea ideilor unioniste. Ajungând la sfârşitul lunii august la vama Leuşeni, acestora nu li s-a permis să intre pe teritoriul ţării cu autocarele, pe motiv că se încalcă ordinea publică şi în transport poate să fie şi obiecte explozive. Din acest motiv, între câţiva participanţi la Marş şi oamenii legii s-a iscat un conflict.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării