338
0
Unioniștii care duc Flacăra Unirii pe traseul Alba Iulia – Chișinău au ajuns la Iași
338
0

După ce au parcurs 1200 de km din cei 1300 propuşi pe traseul Alba Iulia - Chişinău, unioniştii din România şi Moldova au ajuns astăzi la Iaşi, ultimul mare oraş în care poposesc înainte de a trece Prutul.

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, a spus că participanţii la Marşul Centenarului vor fi prezenţi la Iaşi sâmbătă şi duminică, la lucrările Conferinţelor Congresului Reîntregirii Neamului, în cadrul cărora se vor dezbate subiecte precum unirea României cu Republica Moldova ca proiect de ţară, protejarea drepturilor populaţiei româneşti din jurul graniţelor, precum şi proiecte urgente de infrastructură ca autostrada Chişinău - Iaşi - Târgu Mureş, relatează Știri.md cu referire la Infotag.

"Am mers 1200 de km pe jos, de la 1 iulie şi până acum, pentru ca proiectul Reunirii să nu stea pe loc, pentru ca anul 2018 să nu fie despre tabere şi dezbinare, ci despre unitate naţională. Îi aşteptăm pe ieşeni să se alăture marşului pentru a trece Prutul duminică şi a parcurge ultimii 100 de km până la Chişinău, unde pe 1 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc o manifestaţie de amploare", a declarat George Simion.

Pe 18 iunie, trei veterani ai Războiului de pe Nistru s-au pornit până la Alba Iulia (România) cu bicicleta. În cadrul "Maratonului Memoriei celor căzuţi în toate războaiele pentru pământul românesc" de 650 de km ei intenţionau să aducă "Flacăra Unirii". Pe 1 iulie ei au transmis stafeta altor unionişti care revin la Chişinău pe jos.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter