main logo
826

UNICEF: Adolescenții moldoveni sunt expuși violenței la școală

Potrivit datelor globale, Republica Moldova are una dintre cele mai înalte rate de violență între semeni din regiune

UNICEF: Adolescenții moldoveni sunt expuși violenței la școală

Țara noastră ocupă poziția a 3-a în clasament după Lituania și Letonia: 57% din copiii de 13-15 ani au participat cel puțin o dată la o bătaie în ultimul an și/sau spun că au fost hărțuiți cel puțin odată în ultimele câteva luni.

39% dintre copiii de 13-15 ani din Moldova spun că au participat cel puțin o dată la o bătaie în ultimul an, iar 35% spun că au fost hărțuiți cel puțin odată în ultimele câteva luni.

 Raportul evidențiază o varietate de moduri în care elevii se confruntă cu violență în mediul școlar. Potrivit ultimelor date disponibile: 

  • La nivel global, puțin peste 1 din 3 elevi în vârstă de 13-15 ani se confruntă cu agresiunea și aproximativ aceeași proporție este implicată în bătăi.
  • 3 din 10 elevi în cele 39 de țări dezvoltate admit că își hărțuiesc colegii.
  • În 2017 au fost înregistrate 396 de atacuri documentate sau verificate asupra școlilor din Republica Democrată Congo, 26 - în școlile din Sudanul de Sud, 67 de atacuri în Republica Arabă Siriană și 20 de atacuri în Yemen.
  • Aproape 720 de milioane de copii de vârstă școlară locuiesc în țări în care pedepsele corporale în școli nu sunt interzise.
  • În timp ce fetele și băieții sunt expuși în mod egal pericolului de agresiune, fetele sunt mai predispuse să devină victime ale formelor psihologice de agresiune, pe când băieții - violențelor fizice și amenințărilor.

Raportul arată că violența cu aplicarea armelor în școli, cum ar fi cuțitele și pistoalele, este răspândită la nivel global. De asemenea, într-o lume digitală, agresorii difuzează conținut violent și umilitor printr-un singur click.

Raportul ”O lecție zilnică: #Violența în școli” este lansat ca parte a campaniei globale  UNICEF #ENDviolence. Ca parte a aceleiași campanii, UNICEF organizează în întreaga lume o serie de discuții cu tinerii despre violență. Asemenea discuții vor avea loc și în Moldova. Discuții vor oferi tinerilor o platformă de împărtășire a experiențelor lor și va constitui baza unui set de recomandări liderilor mondiali.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării