main logo
104419

Unica dorință a băiatului care a alergat 12 km în galoși la Rubicon

Zilele trecute, pe rețelele de socializare a devenit foarte popular un clip cu adolescentul care a fugit 12 kilometri în cadrul ultramaratonului național ”Rubicon”, fiind încălțat în galoși de cauciuc.

Unica dorință a băiatului care a alergat 12 km în galoși la RubiconColaj: știri.md

Băiatul de 13 ani a alergat umăr la umăr cu sportivii profesioniști prima etapă a cursei și i-a cucerit pe toţi cu rezistența lui. Tânărul este Vitalie Cebotaru din satul Cîșlița-Prut, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

O geacă modestă, o căciuliță veche și încălțăminte de cauciuc în loc de adidași – pare surprinzător, dar sunt suficiente pentru a alerga 12 kilometri, atunci când îți dorești acest lucru. Ultramaratonul ”Rubicon”, o cursă naţională de trei zile, a început în 19 februarie la Giurgiulești, nu departe de satul natal al băiatului, Cîșlița-Prut.

Vitalie aleargă pe un stadion vechi din apropierea casei.

Mama băiatului a crescut la orfelinat. A devenit mamă după ce a terminat 10 clase şi are în total 6 copii. Familia stă într-o casă veche, fără apă sau alte utilități şi trăiește doar din alocațiile sociale și pensia de invaliditate, în total șapte mii de lei pe lună. De multe ori nu au nici de mâncare, iar hainele le primesc de pomană. Femeia nu munceşte şi are şi probleme cu alcoolul.

Primarul satului, Alexandru Vasilachi, care ne-a ajutat să-l găsim pe băiat, a confirmat că familia este săracă. Copiii sunt în evidența asistentului social şi lipsesc deseori de la școală, chiar și Vitalie.

Până acolo mai este cale lungă, dar deocamdată, Vitalie are o singură dorinţă: "Să am adidaşi şi haine sportive".

Dacă doriți să-l ajutați pe Vitalie să-și realizeze visul, puteți să-l contactați pe primarul satului la numărul de telefon 067217993. Haideți să încercăm împreună să schimbăm în bine destinul unui băiat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării