main logo
513

Ungheni: Numărul copiilor din grădinițe depășește normativul impus

Numărul de copii la grădinițele din orașul Ungheni a depășit cu mult limita stabilită.

Ungheni: Numărul copiilor din grădinițe depășește normativul impusUngheni: Numărul copiilor din grădinițe depășește normativul impus

La grădinița din cartierul Dănuțeni, în fiecare grupă sunt câte 30 de copii, pe când numărul acestora nu ar trebui să depășească 20. Ei sunt îngrijiți de o singură dădacă și educați de un singur cadru didactic. Din spusele unor părinți, copiii lor ar fi nevoiți chiar și să împartă paturile din cauza insuficienței de locuri. Incomoditate ar crea și spațiul mic de joacă, transmite Știri.md cu referire la unghiul.com.

Statistica arată că în toate unitățile preșcolare din municipiu normativul stabilit ar fi depășit. Maria Filimon, specialistă principală responsabilă de învățământul preșcolar din cadrul Direcției Educație, a comunicat că toate grădinițele se confruntă cu problema respectivă. La grădinița „Tereza Sobolevschi” normativul ar fi depășit cu 66 de copii, „Andrieș” – cu 82, „Steluța” – cu 62, „Licurici” – cu 51. 

Această supraaglomerare ar fi reglementată într-un oarecare fel și de frecvența redusă a copiilor de o anumită categorie de vârstă. Astfel de situații critice sunt întâlnite și în mediul rural la grădinițele din Petrești, Bumbăta, Cetireni și Unțești. 

Specialista a menționat necesitatea acută de cadre didactice, întrucât 22 de locuri sunt ocupate de absolvenți ai gimnaziilor și liceelor, fără a deține careva studii universitare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării