main logo
279

UNFPA donează echipamente de protecție rețelei Youth Klinic

Un lot de echipamente de protecție personală a ajuns astăzi la personalul Rețelei Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Youth Klinic”.

UNFPA donează echipamente de protecție rețelei Youth Klinic

Ajutorul a fost oferit de către Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Asistența include 26 de mii de perechi de mănuși, 1.300 de ecrane de protecție, 5.500 de halate, peste 150.000 de măști și peste 23.000 de bonete.

Acesta este cel mai mare lot de echipamente de protecție oferit până acum Rețelei „Youth Klinic” în contextul situației epidemiologice COVID-19.

Potrivit Niginei Abaszada, reprezentantă rezidentă UNFPA în Moldova, în timpul pandemie, tinerii și adolescenții se confruntă cu un nivel sporit de stres și anxietate, fetele adolescente pot fi supuse violenței, inclusiv celei sexuale, tinerii afectați de HIV sau cei cu dizabilități au nevoi speciale.

Iată de ce, serviciile de sănătate prietenoase tinerilor, inclusiv informarea și consilierea cu privire la sănătatea mintală, prevenirea violenței, planificarea familială și contracepție, sunt esențiale pentru viața lor și trebuie să rămână accesibile în orice perioadă, mai ales în timpul urgențelor de sănătate publică.

Marina Golovaci, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale, a remarcat că UNFPA a fost implicată activ în procesul de instruire a personalului medical sau didactic, a participat activ la elaborarea unor materiale informative pentru personalul medical, a venit de mai multe ori cu loturi de ajutoare, echipamente medicale și soluții de dezinfecție. 

Azi UNFPA vine cu un nou lot de ajutoare umanitare, care include echipamente de protecție individuală pentru personalul centrelor prietenoase tinerilor. Secretarul de stat consideră că echipamentele vor ajuta la asigurarea unui mediu sigur și prietenos pentru echipa centrelor și beneficiarii lor.

Directoarea Centrului de Resurse în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, Galina Leșco, spune că echipamentele pentru specialiștii implicați în activitatea centrelor  vor ajuta la oferirea accesului tinerilor la servicii atât de necesare în perioada de criză.

Chiar și în pandemie au activat toate cele 41 de centre, din fiecare raion.

Acestea au oferit asistență psihologică, asistență în planificarea familială, posibilități de voluntariat.

„Acum vom aveam mai multă siguranță pentru personal și pentru beneficiarii noștri”, a adăugat Galina Leșco.

Lotul de echipamente de protecție personală pentru Rețeaua  „Youth Klinic”, în valoare de 40 de mii de dolari, a fost procurat prin intermediul AO „Sănătate pentru Tineri”, din resursele oferite de UNFPA, și face parte din răspunsul Fondului ONU pentru Populație, parte a echipei ONU Moldova, la pandemia COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării