main logo
854

Unele biserici din R. Moldova vor organiza pelerinaje duminică

După ce în cursul săptămânii s-a scris despre pelerinajul tinerilor organizat de Mitropolia Moldovei în plină pandemie de COVID-19, a fost emis un comunicat de presă în care s-a anunțat că totul a fost amânat.

Unele biserici din R. Moldova vor organiza pelerinaje duminicăFoto: realitatea.md

Unele biserici din țară însă se pare că nu vor lua exemplul Mitropoliei și duminică, 26 septembrie curent, vor ieși în așa-zisul marșul religios, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Spre exemplu, Biserica „Adormirii Maicii Domnului” din Negrești, a anunțat pe pagina sa de Facebook că „Drumul Crucii” va fi împrejurul satului mâine, între ora 11:00-11:30.

„Fraților, haideți toți, de la mic la mare, să ne unim într-o lucrare duhovnicească, să-l slăvim pe Dumnezeu și Maica Domnului în cântări și laude duhovnicești, ca să ne trimită în satul nostru pace, liniște, bunăstare, dragoste în familii, sănătate tuturor și toate cele bune și de folos pentru mântuirea cea sufletească și trupească”, este îndemnul bisericii.

Contactat de colegii de la Jurnal TV, preotul Liviu, parohul bisericii, a asigurat că totul va fi bine, doar că a recunoscut că nu va fi respectată vreo măsură pe timp de pandemie. 

„Noi organizăm un drum împrejurul satului nostru și n-o să fie aglomerație. O să fie tot normal. N-o să respectăm nicio măsură, măsura noastră e Duhul Sfânt, credința în Dumnezeu și atâta tot. 

Este o sărbătoare pe care creștinii o așteaptă cu mare drag, așa că…nu văd abateri sau cazuri de îmbolnăviri. Suntem în aer liber”, a declarat acesta.

Episcopul Ioan de Soroca de la Mitropolia Moldovei susține că preoții care organizează pelerinaje își asumă în totalitate decizia: „Dacă dânsul organizează înseamnă că își asumă tot ceea ce ține de organizarea evenimentului. 

Dacă era vorba de pelerinajul tinerilor din Chișinău spre Mănăstirea Sireți, este ceva mai cu aglomerație. Când vorbim despre parohii ca cea din Negrești, vă asigur că încă dacă vor participa 30 de oameni, asta va fi mult”.

Drumul Crucii semnifică drumul pe care Iisus Hristos a umblat, purtând crucea, spre locul său de răstignire. 

După tradiția religioasă, sunt 14 opriri legate de întâmplări trăite de Iisus pe acest parcurs: într-una din ele a căzut, în alta și-a întâlnit mama. 

De regulă, creștinii ortodocși organizează un asemenea Drum al Crucii în septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării