379
0
Unde se pot adăposti persoanele fără loc de trai în perioada rece a anului
379
0

În perioada rece a anului, persoanele fără un loc stabil de trai sau care vagabondează pe străzile oraşului pot benefica de adăpost și hrană caldă, adresându-se la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2.

Unde se pot adăposti persoanele fără locuință în perioada rece a anului

Astfel, autoritățile administrației publice locale îndeamnă cetățenii în dificultate să se adreseze la asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău, la următoarele numere de telefon: 022-354-038 sau 022-354-039.

Totodată, Primăria face apel către locuitorii Capitalei să apeleze Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă „112”, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri, transmite Știri.md

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară municipală care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. 

Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane. În perioada rece a anului, 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari în regim non-stop.

 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter