main logo
508

Unde pot suna copiii în situații de risc: E gratuit și confidențial

Și copiii au drepturi, chiar dacă unii adulți nu vor să recunoască acest lucru și deseori profită de ei. Deși se pare că perioada copilăriei este lipsită de griji și nevoi, unii copii trec prin momente foarte dificile, în care au nevoie de sprijin, încurajare și mângâiere.

Unde pot suna copiii în situații de risc: E gratuit și confidențialFoto: tv8.md

Atunci când se află în situații de risc, ar fi bine ca fiecare copil să știe că poate apela la ajutorul specialiștilor de la serviciul gratuit de asistență telefonică pentru copii, denumit Telefonul Copilului, administrat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și implementat de Asociația Obștească „CeNeFACEM”, transmite Știri.md.

Mai multe detalii la acest subiect urmăriți într-un reportaj, realizat de TV8, în cadrul campaniei „Înțelegem legea” ca parte a programului „Acces la justiție în Moldova”. 

Cu mare atenție, emoție și grijă pentru siguranța celui care se află la alt capăt al firului, o echipă formată din psihologi cu experiență este gata să ajute 24 de ore din 24, 7 zile în săptămână. Ei sunt pregătiți să ofere consiliere psihologică necesară, să-i informeze și să-i încurajeze pe cei aflați în dificultate. 

Nu este ușor, iar deseori emoțiile îi copleșesc și nu-i lasă nici chiar atunci când ajung acasă, zice Gabriela Tudoreanu, psiholog în cadrul acestui serviciu. 

Fără ajutorul reciproc al colegilor, s-ar împotmoli și ea în emoții, căci fiecare caz este unic și, de obicei, are o încărcătură emoțională foarte puternică, mai spune ea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării