main logo
2228

Unde își lasă telefoanele mobile elevii unui liceu din Capitală

Telefoanele în buzunar, dar nu în cele de la blugi, ci în unele amenajate special pe ușa din clasă. De această regulă se conduc elevii de la liceul Dante Aligheri.

Unde își lasă telefoanele mobile elevii unui liceu din CapitalăUnde își lasă telefoane mobile elevii unui liceu din Capitală

Ideea le-a venit profesorilor și părinților, care speră că astfel tinerii nu vor copia de pe Internet și vor fi mai atenți la ore, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Așa încep, dar și se termină lecțiile la liceul Dante Aligheri din Capitală. 

Loreta Lisnic, reporter: Regula de intrare în cabinetul de fizică este foarte simplă. Mai întâi îți pui telefonul mobil în buzunarul conform numărului pe care îl ai în catalog, iar mai apoi treci la loc.

Metoda de a păstra telefoanele elevilor în buzunare speciale a apărut acum ceva timp, iar treptat a fost preluată și de alți profesori.

Natalia Țurcanu, profesoară de istorie: Reacția lor când am adus-o săptămâna trecuta a fost – și aici, iarăși! Îi auzeam când ieșeau la sfârșitul lecției și spuneau, mai trebuie să-l găsim pe cel care a făcut asta.

Și totuși elevii pot alege dacă să pună telefoanele în acest buzunar sau nu. Mai în glumă, mai în serios, ei spun că s-au conformat și că au luat exemplu de la profesori.

Natalia Țurcanu, profesoară de istorie: Este și al meu, le-am promis să îl las și eu aici.

Nicoleta, elevă: Am fost un pic șocată. Ne-am obișnuit, este mult mai efectiv la lecție fără telefon. 

Iar cei mai ingenioși au încercat să-i convingă pe profesori că inițiativa nu ar fi tocmai sigură pentru telefoane.

Patricia Iovu, elevă: S-a enumerat și frica să nu cadă buzunarele și să nu și se strice telefoanele. Am încercat să argumentăm că nu este necesară, argumentele lor au fost mai puternice.

Dar, cu timpul au ajuns la ideea că inițiativa este una bună.

Cristian, elev: Este un lucru benefic pentru că mobilele ne sustrag de la lecții și sunt un motiv pentru care involuntar fraudăm testele când copiem din ele.

Profesorii confirmă și spun că elevii devin, astfel, mai disciplinați.

Totul a pornit după ce o profesoara a discutat cu un părinte despre ce măsuri ar trebui luate ca elevii să fie atenți mai mult la tablă și nu la ecranele telefoanelor. Irina Cazan, care a și venit cu ideea, s-a informat tot de pe Internet și spune că a găsit inspirația tocmai pe continentul Asiatic.

Irina Cazan, părinte: Am găsit într-un liceu din China, de acolo am preluat ideea de așa suport.

Directoarea liceului afirmă ca inițiativa vine mână-n mână cu regulamentul liceului, care spune că elevii pot folosi telefonul la lecții doar cu acordul profesorilor.

Cu toate acestea, dascălii susțin că gadgeturile și Internetul rămân a fi o sursă importantă de informare, folosite, însă, la momentul oportun. 

În total, în liceu, șapte clase sunt dotate cu buzunare în care se păstrează telefoanele pe durata lecțiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării