main logo
10162

Unde au ajuns cei 4 copii ai femeii care și-a abandonat bebelușul în vie

Cei 4 copii ai femeii care l-a născut pe al cincilea într-o plantaţie de viţă de vie din raionul Nisporeni, unde l-a şi părăsit, au fost plasaţi miercuri într-o familie de asistenţi parentali.

Unde au ajuns cei 4 copii ai femeii care și-a abandonat bebelușul în vie

Cele două fete şi doi băieţi de 11, 9, 7 şi, respectiv, 6 ani se vor afla separat de mamă şi tată cel puţin până când instanţa de judecată va decide dacă aceştia vor fi sau nu lipsiţi de drepturile părinteşti, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Fratele lor care abia a venit pe lume şi a fost găsit în câmp de doi soţi în timp ce munceau în preajmă, rămâne internat la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală.

"Aici au înnoptat copiii. Iată aici televizorul. Fetele au adormit una sus, şi una jos. Şi băieţii pe patul acesta. Au spus că nu vor să fie despărţiţi. Cum e şi normal, primele zile în casă străină".

Copiii se vor afla într-un centru de tip familial din raionul Hânceşti. Femeia care va avea grijă de ei, spune că micuţii erau puţin speriaţi când au fost aduşi.

Lia Egorușcov, asistent parental: "Erau speriaţi, erau speriaţi. Asta e sigur că erau speriaţi. Deasupra erau curăţei, dar desupt, erau foarte murdari. Hainele, chiloţeii, unii copii nici nu aveau chiloţei. Erau în şorţi fără chiloţei."

Femeia susţine că în prezent copiii sunt entuziasmaţi de noua lor locuinţă. Ei sunt convinşi că au fost aduşi la o tabără de odihnă şi în curând vor reveni acasă.

Lia Egorușcov, asistent parental: "Nu ştiu cum mai departe o să reacţioneze, dar la moment îs bine."

Primarul localităţii, în care trăieşte femeia de 31 de ani care şi-a abandonat pruncul în vie, spune că a reuşit cu greu să-i convingă pe părinţi să le permită să ia copiii.

Victor Sinogaci, primarul comunei Mireşti, raionul Hânceşti: "Părinţii, deodată, au fost agresivi, nu au vrut să dea copiii. Totuşi, în urma convingerilor paşnice, copiii au fost aduşi de dânşii personal în maşină. Le-au dat hăinuţe, i-au spălat, i-au gătit, şi deci am dus copiii la casa de tip familial".

Alesul local spune că în calitate de autoritate tutelară va insista ca toţi cei 5 copii, să revină în familia biologică. În prezent, viaţa bebeluşului născut în podgorie şi abandonat acolo de mama sa, este în afara oricărui pericol.

Potrivit ofiţerului de presă al Institutului Mamei şi Copilului, Maxim Cazacu, copilul nu primeşte niciun tratament şi este îngrijit şi hrănit pentru a acumula în greutate.

Acesta susţine că în aproape trei zile de când se află la spital, micuţul nu a fost vizitat niciodată de mama sa. Ieri, femeia a fost externată din Spitalul Raional Nisporeni, iar medicii spun că ea nu a suferit nicio complicaţie după ce a născut în câmp. 

Ea şi-a explicat gestul motivând că i-a fost teamă că nu va avea cu ce îl creşte. În acest caz a fost pornită o anchetă.

Citește și: Mama bebelușului abandonat, bârfită de crimă în 2016: Reacția Poliției

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării