main logo
6996

Unde a fost găsit moldoveanul dispărut în Turcia

Cetățeanul moldovean dat dispărut, Veaceslav Sufinco, a fost găsit în Turcia.

Unde a fost găsit moldoveanul dispărut în Turcia

După cum a devenit cunoscut, pe 27 iulie, Veaceslav a părăsit autobuzul turistic, având doar pașaportul și un telefon mobil în mâini și nu s-a mai întors, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Rudele au publicat un mesaj despre dispariţia sa pe rețelele de socializare, cerând ajutor în căutarea tânărului. 

Din ce motiv autobuzul a părăsit parcarea fără unul din pasager și cine va fi responsabil pentru această greşeală deocamdată nu se ştie. 

Martorii incidentului au declarat că Veaceslav a coborât din autobuz în drum spre Chișinău, pe autostrada națională, lângă orașul Izmir, aflându-se într-o stare extrem de deprimată. 

Veaceslav Sufinco a fost găsit datorită asistenței active a poliției orașului Izmir, a Ambasadei Republicii Moldova, a consulului Sorin Pleșca și a Direcției Generale de Relații Externe din Găgăuzia. 

În tot acest timp, tânărul era de negăsit la telefon. 

Fiind găsit, nu avea asupra sa paşaportul, pe care l-a pierdut în perioada dispariției, iar telefonul mobil îi era descărcat. 

Datorită implicării operative a consulului Republicii Moldova la Ankara, documentele au fost întocmite în regim de urgență, ceea ce a permis lui Veaceslav Sufinco să se întoarcă rapid în Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării