396
1
Unde a avut loc prima ședință de judecată video în Moldova
396
1

La începutul lunii iulie, pentru prima dată în Moldova, s-a organizat o ședință de judecată cu aplicarea sistemului video-conferință.

Aceasta a avut loc la Curtea de Apel Bălți, acolo unde s-a examinat aplicarea unui mandat de arest unui deținut la Penitenciarul nr.6 Soroca, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Începând cu anul 2018 în sediile Instanțelor judecătorești au fost instalate echipamente de teleconferință pentru utilizarea în ședințe de lucru între instanțe, penitenciare și între instanțe și CSM.

Utilizarea sistemului de ședințe video  contribuie la îmbunătățirea procesului de comunicare eficientă și la sporirea transparenței în activitatea instanțelor.

Echipamentul de video conferințe a fost donat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului pentru Justiție Transparentă.

Programul USAID pentru Justiție Transparentă, implementat în perioada mai 2017 – mai 2019, are scopul de a consolida și îmbunătăți administrarea și transparența instituțiilor din sectorul justiției prin utilizarea tehnologilor moderne.

Citește și
article image
Concluziile FMI-ului după ce a acordat RM-ului 46,1...
0
80
article image
Moldova, actor important la cea de-a 63 Conferință AIEA
0
70
article image
Dodon: Are loc relansarea totală a relațiilor dintre...
2
198
article image
Un brazilian a vizitat circa 140 de țări. Impresiile...
0
863