main logo
682

Un veceu cu oglinzi, apă caldă și lavoar a apărut într-un parc din Capitală

Deocamdată acesta este închis, dar autoritățile susțin că toaleta va putea fi folosită de săptămâna viitoare doar contra plată.

Un veceu cu oglinzi, apă caldă și lavoar, într-un parc din Capitală

Despre ce sumă este vorba nu se știe, iar primăria spune că urmează să ia o decizie. Opt veceuri noi, care trebuiau să fie deschise încă până la sfârșitul verii, vor fi instalate în parcurile din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Primul veceu cu apa caldă, lavoare și oglinzi a fost instalat în parcul Alunelul din Capitală. Acesta are o încăpere aparte pentru persoanele cu dizabilități și ar putea funcționa începând cu săptămâna viitoare.

Toaleta va fi deschisă între orele 8 și 23. Pentru a intra în veceu, trecătorii vor plăti, după care vor trece de turnichet.

Vasile EFROS, ȘEF ADJUNCT AL DIRECȚIEI LOCATIV COMUNALE: „Nu mi se pare corect să le plătim."

Alte șapte veceuri, dotate și cu camere de supraveghere, urmează să fie instalate în parcul La Izvor, Valea Morilor, Valea Trandafirilor, dar și parcul Râșcani. 

Veceurile trebuia să fie dechise până la sfârșitul verii.

Ion BURDIUMOV, ȘEFUL DIRECȚII LOCATIV COMUNALE: „Ne-am reținut din cauza rețelelor."

Așa că între timp locuitorii Capitalei folosesc veceurile rămase încă de pe timpul sovietic. Cu un miros insuportabil și într-o stare deplorabilă, responsabilii spun că acestea sunt des curățate.

„E greu, eu nici nu intru aici." 

Pentru cele opt veceuri, autoritățile au cheltuit șase miloane de lei din bugetul municipal. Cei de la primărie spun că anul viitor ar mai putea cumpăra closete de acest fel, iar cele vechi vor fi demolate treptat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării