main logo
5032

Un val de praf din Asia va traversa R. Moldova: Risc de ploaie murdară

Un nor de praf din Asia va ajunge în Moldova. Cel puțin așa arată datele meteo oferite de serviciile de analiză a vremii. Totodată, în condițiile în care sunt prognozate precipitații în această perioadă, există riscul apariției fenomenului cunoscut drept ploaie murdară.

Un val de praf din Asia va traversa R. Moldova: Risc de ploaie murdarăImagine simbol

Astfel, se estimează că praful ridicat din Uzbekistan va ajunge la Kiev în prima jumătate a zilei de astăzi, iar țara noastră va fi acoperită total în decursul zilei de miercuri. Totuși, calitatea aerului se va îmbunătăți până în weekend, transmite Știri.md cu referire la TV8.md.

Între timp, regiunile Dnipro, Harkov, Sumî și Poltava au fost acoperite de praful fin care se depune inclusiv pe mașini. Locuitorii din țara vecină au publicat pe rețelele sociale imagini cu fenomenul neobișnuit și se plâng de calitatea proastă a aerului.

De menționat că ultimul val de praf din Asia Centrală a traversat R. Moldova la începutul lunii septembrie. Atunci, mai multe automobile din Chișinău au fost acoperite cu un strat fin de praf, ca urmare a unui val de praf provenit din zona deșertului Karakum, Turkmenistan.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării