main logo
600

Un teren agricol și bani, sechestrați de ARBI într-o săptămână

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a aplicat sechestre în valoare de circa jumătate de milion de lei, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută.

Un teren agricol și bani, sechestrați de ARBI într-o săptămânăFoto: știri.md

Printre bunurile indisponibilizate se găsesc un teren agricol și bani, transmite Știri.md.

De asemenea, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni. Astfel, Direcția analitică a finalizat patru și a inițiat 13 analize operaționale, alte 111 analize operaționale și strategice fiind în procedură.

Direcția legislație și expertiză anticorupție a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 14 avize, iar 38 de proiecte sunt în procedură. Pe parcursul săptămânii, în Cancelaria Centrului au fost înregistrate 863 de materiale.

Totodată, 50 de apeluri au fost recepționate la Linia Națională Anticorupție.

Direcția educație anticorupție a desfășurat șase activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice, iar alte 14 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. 

Mai mult, a fost lansată campania de informare "Integritate pentru sănătate", în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Crucea Roșie din Elveția și asociațiile obștești HOMECARE și CASMED. 

În perioada menționată au fost eliberate 45 de caziere de integritate. Actualmente, două persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării