main logo
678

Un tânăr îi cere lui Dodon să fie responsabil față de natură

În contextul incendiilor în masă care se înregistrează în ultimul timp, precum cele din Siberia sau Amazonia, un tânăr moldovean de 20 de ani se arată îngrijorat de cum putem influența negativ aceste procese.

Un tânăr îi cere lui Dodon să fie responsabil față de naturăFoto: Știri.md

Astfel, tânărul i-a adresat o scrisoare deschisă președintelul țării noastre, Igor Dodon, sperând că inițiativa lui va fi acceptată, transmite Știri.md cu referirel la Zugo.

„Stimate domnule președinte,

În urma numeroaselor calamități naturale de ordin catastrofal din ultima perioadă pe mapamond, incendiile din pădurile Siberiene și din cele ale Amazonului, vin către dvs. cu propunerea de a evita focurile de artificii în cadrul evenimentelor care urmează a fi organizate cu prilejul sărbătorilor naționale din acest sfârșit de august. 

Astfel am mai da și noi dovadă de responsabilitate față de atmosferă, natură și poluarea acesteia.

Am abia 20 de ani, nu fumez și încerc măcar din când în când să fac sport… să mă ajute Dumnezeu să ajung cu bine la vârsta dvs. și să pot respira și eu un aer cel puțin ca și acesta de astăzi, dar cred că este prea puțin posibil să am parte de acest privilegiu… 

Vă rog, măcar ce ține de competența dvs, în calitate de locuitor al acestei planete, întâi de toate, să aveți o atitudine responsabilă și față de această situație.

Nu-i „tolc” să ne ungem ochii cu show-uri pe cer, deja avem fiecare dintre noi zi de zi show-ul nostru și nu-i mare necesitate „pacazuha” asta, dar de o gură de aer curat vom avea nevoie cu toții mâine, poimâine, poate chiar și dumneavoastră până la acei „urmași ai urmașilor noștri””, a scris Mihai Soltan, pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului nu a venit cu o reacție în acest sens. 

Amintim că, în ultima perioadă, au fost înregistrate incendii devastatoare în mai multe colțuri ale lumii, printre cele mai însemnate fiind cele din pădurea Siberiană (flăcările mistuind în jur de trei milioane de hectare) și cele din pădurea Amazoniană(considerată „plămânul Lumii”, producând aprozimativ 20% din oxigenul Planetei).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării