main logo
681

Un tânăr din RM a protestat în fața Parlamentului European în legătură cu invalidarea alegerilor

Invalidarea alegerilor de la Chișinău l-au făcut pe un cetățean al Republicii Moldova să protesteze astăzi în fața Parlamentului European de la Bruxelles. Astfel, dânsul și-a arătat nemulțumirea față de decizia Judecătoriei Centru.

Un tânăr din R.Moldova a protestat în fața Parlamentului European

Moldoveanul a numit acest protest „Emoji Protest”. Totodată, acesta a venit și cu o pancartă, prin care a îndemnat UE să nu mai tolereze regimul corupt din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Judecătoria Chișinău (sediul centru) nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chișinău, din 3 iunie curent.

Potrivit fostului membru CEC Ștefan Urîtu, în cazul în care alegerile locale nu sunt validate, atunci alegeri anticipate nu se mai organizează în acest an.

Primăria urmează să fie condusă deocamdată de viceprimarul Ruslan Codreanu, până la alegerile locale planificate din anul 2019.

Și astăzi, în timpul ședinței de validare a mandatului lui Năstase, a fost organizat un protest în fața Judecătoriei Chișinău, în care oameni au cerut să nu mai fie amânată numirea în funcție a primarului ales.

Amintim că în turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, pentru Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban.

După alegeri, Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin îl acuza pe liderul Platformei DA că ar fi făcut agitație electorală în ziua turului doi.

Respectiv, CECC a trimis sesizările Judecătoria Chișinău, care respins recursurile. Ulterior, PSRM a înaintat un demers la Curtea de Apel pentru a anula decizia Judecătoriei Chișinău. Curtea de Apel a admis recursul PSRM.

Vineri, Judecătoria Chișinău a amânat ședința de validare a alegerilor pentru luni, întrucât CSJ încă nu examinase demersurile sus menționate. La ultima ședință a Judecătoriei Chișinău, președintele CECC, Vitalie Miron, a cerut recuzarea judecătorului pentru că ar fi fost imparțial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării