main logo
681

Un tânăr din Chişinău, regizor la Budapesta

Un basarabean este pe cale să-şi capete consacrarea la Budapesta.

Un tânăr din Chişinău, regizor la Budapesta

Deşi este abia student, Mihai Nichiforeac s-a făcut deja remarcat prin producţiile sale cinematografice. El a participat la peste 20 de festivaluri de film din întreaga lume, iar cele mai copleşitoare emoţii le-a simţit în Italia, când a obţinut premiul mare la un festival de film din Roma, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Mihai Nichiforeac este un tânăr din Republica Moldova care studiază regia la universitatea metropolitană din Budapesta. Este pasionat de regie încă de pe băncile şcolii. După absolvire, a avut de ales între mai multe profesii, dar a decis să-şi proiecteze viitorul pe platourile de filmare. Aşa a ajuns să studieze la una dintre cele mai bune facultăţi de profil din Europa.
 
A fi student într-o ţară străină nu este un scenariu uşor de urmat. Adaptarea este mai grea, fiind departe de casă. Mihai, în schimb, a decis să trateze obstacolele prin curaj. Astfel, s-a depăşit şi pe sine.
 
Dintre scurtmetrajele realizate se mândreşte cel mai mult cu o producţie de acasă. Este pasionat de cultură şi istorie, iar asta se reflectă şi în creaţiile sale.

Talentul lui Mihai a fost apreciat la nivel internaţional. La începutul anului a obţinut, la Roma, premiul cel mare pentru cea mai buna imagine la un festival international de scurtmetraj, cu filmul Chastity.
 
În viitor, se vede tot în spatele camerelor de filmat. Idei are o mulţime şi, cel mai important, are parte şi de sprijinul celor apropiaţi.
 
După finalizarea studiilor, Mihai îşi doreşte să urmeze un masterat în Marea Britanie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării