main logo
643

Un spectacol de Nicolae Jelescu va avea loc la un teatru din Capitală

Spectacolul „Și focul aprins l-am ținut...”, pe versuri de Leonida Lari în regia lui Nicolae Jelescu, prezentat de actrița Ninela Caranfil, Artistă a Poporului, va avea loc miercuri, 3 aprilie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Un spectacol de Nicolae Jelescu va avea loc la un teatru din Capitală

Regretatul poet român Marin Sorescu scria într-un eseu că „foarte rar se întâmplă ca poezia unui autor să se confunde atât de mult cu viaţa sa, iar viaţa să devină poezie într-un grad atât de înalt, ca în cazul Leonidei Lari. A scris cu propria-i viaţă, cu datul unui neam care îşi găseşte în ea instrumentul cântecului şi ecoul. Crăiasă blândă, dar în acelaşi timp neîndurătoare, ea stăpâneşte în mod spontan metafora de mare forţă, peste fericite împerecheri de cuvinte, care pot face o glorie oricărui mare poet...”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

În aceeași zi, la Teatrul Național „Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul „Pasărea albastră”, montat după o piesă scrisă de Maurice Maeterlinck, poet, dramaturg și eseist belgian de limbă franceză. Este considerată un poem filosofic închinat fericirii.

Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” vă invită marți, 2 aprilie, ora 15.00, Sala cu Cămin, la medalionul literar „Ion Gheorghiță – 80 de ani de la naștere”. Evenimentul cuprinde o expoziție de carte și o sesiune de comunicări.

Joi, la 18.00, la Sala cu Orgă  din Chișinău  va avea loc un concert de muzică sacră, susținut de  Capela Corală Academică „Doina”, condusă de Ilona Stepan, care va interpreta lucrări semnate de P. Cesnokov, A. Arhangelsky, N. Golovanov, M. Verbitsky, D. Kiriac, P. Constantinescu ș.a.

Tot joi, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va fi jucat spectacolul „A venit un bărbat la o femeie” de Semion Zlotnkiov în regia lui Iosif Șaț.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării