main logo
853

Un spectacol de Anton Cehov revine pe scena unui teatru din Chișinău

La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală va avea loc vineri, 19 aprilie, la ora 18.00, spectacolul ”Livada de vișini” de A. P. Cehov în regia lui Alexandru Cozub.

Un spectacol de Anton Cehov revine pe scena unui teatru din Chișinău

Potrivit organizatorilor, piesa "Livada de vișini", pe care Cehov o considera comedie, Stanislavski - tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă, devine, în viziunea regizorului Alexandru Cozub, tragicomedie, un spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire. 

Trei generații de personaje - egocentrice, naive, risipitoare și flecare - nu se ascultă unul pe celălalt și nici n-o vor: îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.

În aceeași zi, la 18.00, la Teatrul ”Luceafărul” va fi jucat spectacolul ”Striptease masculin sau Goi-pușcă” după Anthony McCarten,  la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Pasărea albastră” de Maurice Maeterlinck,  iar la 19.00, la Teatrul ”Ginta Latină” – spectacolul ”Terarium”, după piesa ”Opt femei” de Robert Thomas. 

Sâmbătă, 20 aprilie, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Hamlet cursa de șoareci” după W. Shakespeare,  la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Lysistrata sau orașul femeilor” de L. Filatov, după o comedie de Aristofan, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Parfumierul”  după romanul lui Patrick Süskind „Parfumul”.

Duminică, 21 aprilie, la 12.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Peppi Ciorap Lung” de scriitoarea suedeză Astrid Lindgren, și la 18.00 – la spectacolul ”Douăsprezece scaune” de Ilf și Petrov.

În aceeași zi, la  17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Giselle”,  balet în două acte de Adolph Adam, la 18.00, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Nunta” de A. P. Cehov, la Teatrul  ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Bărbier din provincie” de Niko Lordkipanidze, la  18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Oscar și tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Parfumierul”, după romanul lui Patrick Süskind „Parfumul”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării