main logo
1103

Un șef de secție explică cum are loc intubarea pacienților infectați

După ce un medic de la Institutul de Medicină a dezvăluit faptul că Moldova este unica țară în care tuburile de intubare nu sunt de unica folosință, autoritățile au venit cu o reacție.

Un șef de secție explică cum are loc intubarea pacienților infectațiFoto: știri.md

Astfel, în cadrul briefingului de dimineață, Adrian Belîi, șeful secției de anestezie și terapie intensivă a IMU a venit cu explicație prin care neagă acest lucru, transmite Știri.md.

"Pot să afirm cu responsabilitate că niciunui pacient infectat sau neinfectat cu COVID-19 nu i se reutilizează materialul. Mai mult decât atât, au fost asigurate măsuri de protecție suplimentare, care constau în dotarea cu sisteme de respirație a secreților din trahee și bronhii în circuit închis. Intubarea se face cu videolaringoscop. 

Procedurile generatoare de schimbarea circuitul de ventilare pulmonară se fac sub acoperirea unui tub de sticlă. Personalul are viziere, ochelari de protecție și în cazul dat sunt implicate persoanele cu cele mai mari experiență în petrecerea procedurilor și în procedura de îmbrăcarea și dezbrăcarea a echipamentului. Astfel, noi ne străduim să gestionăm atât siguranța personalului, cât și siguranța pacienților unul față de altul", a declarat Belîi.

Știri.md reamintește că Ciprian Gherasim, un fost angajat al instituție medicale menționate, a făcut public un mesaj pe Facebook în care a dezvăluit motivul demisiei și cum de fapt stau lucrurile în instituțiile medicale din țară.

Precizăm că la ora actuală avem în R. Moldova 1.662 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 33 decese din cauza COVID-19, iar 94 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării