main logo
488

Un şef de secţie de la Institutului Mamei şi Copilului ar putea fi demis

Procurorii anticorupție vor cere luni, 6 august, suspendarea din funcție a șefului Secţiei radiologie şi imagistică de la Institutul Mamei şi Copilului, Nicolae Doni, cercetat pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu.

Un şef de secţie de la Institutului Mamei şi Copilului ar putea fi demis

Demersul urmează să fie examinat de către conducerea instituției medicale.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

Potrivit sursei citate, tot astăzi, procurorii vor cere suspendarea din funcție și a medicului radiolog cercetat în același dosar.

Dacă demersurile procurorilor vor fi acceptate, cei doi vor fi suspendați din funcție pe perioada anchetei.

Totodată, în acest dosar, va fi aplicat sechestru asupra celor 1,5 milioane de lei găsite în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, dar şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei menţionate.

Nicolae Doni ar fi pus pe roate o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul angajaţilor săi. Aceștia ar fi cerut bani de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

Bănuitul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar medicul radiolog a primit 30 de zile de arest preventiv în izolator.

Cei doi sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă în mărime de 400 mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării