main logo
747

Un șef al Exdrupo, cercetat într-un dosar de corupere pasivă și activă

Un șef de sector al Regiei exploatarea drumurilor și podurilor ”Exdrupo” din cadrul Primăriei mun. Chișinău este cercetat penal pentru corupere pasivă și activă, fapte comise în contextul organizării unor proceduri de achiziții publice.

Un șef al Exdrupo, cercetat într-un dosar de corupere pasivă și activăFoto: bizlaw.md

Bărbatul este bănuit că și-ar fi favorizat propria companie la licitațiile organizate de întreprindere, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor acumulate, în perioada 2020 și până în prezent, bănuitul ar fi transmis sume de bani unor persoane din conducerea întreprinderii, echivalente unui anumit procent din contractele semnate, pentru a organiza trucarea procedurilor de achiziții publice în interesul companiei, gestionate de el din umbră, prin persoane interpuse, inclusiv de rudele acestuia.

În acest mod au fost cauzate întreprinderii municipale daune considerabile.

La data de 19 decembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la sediile unor persoane juridice, dar și la domiciliul, mașinile și în biroul de serviciu ale bănuitului.

În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate.  

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării