main logo
366

Un sector de drum local din Călărași va fi reparat

Sectorul de drum local din raionul Călărași, care face conexiunea dintre drumurile R21 şi L376 și care traversează satele Hârbovăţ, Sverida și Onişcani, de aproape zece kilometri, va fi reparat.

Un sector de drum local din Călărași va fi reparatFoto: IPN

Administrația de Stat a Drumurilor a semnat vineri, 6 septembrie, contractul pentru îmbunătățirea drumului, de peste 88 de milioane de lei, cu consorțiul de companii care a câștigat licitația, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Structura rutieră va fi reparată pe toată lungimea coridorului prin ranforsarea straturilor de bază. Îmbrăcămintea rutieră nouă va fi de două tipuri: din beton asfaltic, așternut pe asfalt reciclat la rece, şi două straturi de asfalt așternute pe un strat de bază de piatră spartă. 

Siguranța rutieră urmează a fi îmbunătățită prin amenajarea intersecțiilor, aplicarea semnelor rutiere, parapetelor metalice, stâlpilor de ghidare și a marcajului rutier.

Potrivit ASD, timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor de reparație este de 18 luni, plus 12 luni pentru notificarea defecţiunilor. Lucrările de reparație sunt planificate să înceapă în primăvară.

Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat 80 de milioane de dolari, pentru reabilitarea a aproape 300 de kilometri de drumuri locale, într-un termen de cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării