main logo
696

Un sclav din Republica Moldova a fost eliberat în Ucraina

O grupare infracţională formată din 14 membri a racolat 94 de persoane şi le-au impus să muncească forţat fără a fi plătite.

Un sclav din Republica Moldova a fost eliberat în Ucraina

Membrii grupării au fost reţinuţi de poliţie în cadrul unei operaţiuni speciale şi au statut de suspecţi în temeiul articolului „Trafic de persoane'' din codul penal al Ucrainei, transmite Ştiri.md.

Informaţia a fost raportată de un angajat al Poliţiei din Ucraina. Potrivit acestuia, trei inculpaţi au fost arestaţi fără dreptul de a se elibera din cauţiune, nouă - cu dreptul la cauţiune, şi un alt suspect a primit arest la domiciliu.

Din cei 94 de sclavi, unul este cetăţean al Republicii Moldova, restul 93 sunt ucraineni. Cea mai vârstnică persoană supusă sclaviei are 67 de ani, iar cea mai tânără are doar 14 ani.

Toate victimele au primit consultanţă din partea psihologilor şi a medicilor.

Recruţii spun că au fost ţinuţi în debarale. În fiecare debara locuiau câte 15-20 de persoane, bărbaţi şi femei. Ei erau obligaţi să lucreze câte 13 ore pe zi. 

De asemenea, victimele mai spun că erau supuşi violenţei fizice şi psihologice. Cei care refuzau să muncească sau încercau să fugă, erau bătuţi crunt, inclusiv cu bâtele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării