main logo
2060

Un restaurant fondat de moldoveni, printre cele mai bune din California

Bucătăria tradițională moldovenească este apreciată și în inima Californiei, SUA. Restaurantul „Noroc” din Sacramento, fondat de o familie originară din Republica Moldova, a fost inclus în prestigiosul clasament „101 Best Restaurants in California”, realizat de criticul culinar Bill Addison și publicat de Los Angeles Times.

Un restaurant fondat de moldoveni, printre cele mai bune din CaliforniaFoto: Moldova1.md

Printre preparatele remarcate în articolul publicat de una dintre cele mai influente publicații din SUA se numără mămăliga cu brânză și smântână, servită cu friptură de porc și ciuperci, plăcintele moldovenești cu brânză, varză, vișine sau mere, precum și sarmalele gătite după rețete moștenite, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

„Pentru noi, această recunoaștere înseamnă că bucatele cu care am crescut - mămăliga, plăcintele, sarmalele - sunt astăzi apreciate, respectate și descoperite într-unul dintre cele mai competitive spații culinare din lume. Este o confirmare că tradițiile din care venim au valoare și merită duse mai departe”, susține Sandu Sîrbu, fondatorul restauratului.

Potrivit lui, includerea restaurantului „cu rădăcini moldovenești” în acest top este semnificativă, întrucât, potrivit datelor Google Maps din martie 2025, în statul California sunt listate peste 98.000 de unități de alimentație publică.

Restaurantul a fost fondat în anul 2018 de Alexandru și Ludmila Sîrbu, originari din Republica Moldova. Localul propune clienților preparate reinterpretate din bucătăria est-europeană, cu precădere din cea tradițională moldovenească.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării