main logo
3717

Un punct de control pe podul ce leagă Rîbnița de Rezina se reconsturiește

După instalarea unui parapet la Varnița, autoritățile separatiste de la Tiraspol au început lucrări de reconstrucție a unui punct de control pe podul ce leagă Rîbnița de Rezina.

Un punct de control pe podul Rîbnița-Rezina se reconsturieștetv8.md

Construcția se desfășoară fără coordonarea Comisiei Unificate de Control și reprezintă o dovadă în plus că Tiraspolul sfidează principiile stabilite în acordul semnat cu Chișinăul, susțin reprezentanții Biroului pentru Reintegrare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit site-urilor de știri din regiunea transnistreană, lucrările de modificare a punctului de control vamal de pe podul dintre Rezina și Rîbnița au fost demarate la începutul lunii noiembrie. Mass-media de acolo califică aceste lucrări de reparație și nu de construcție a unui nou punct de control. Cert este că, potrivit reprezentanților Biroului Politici de Reintegrare, construcția se desfășoară fără coordonare cu Comisia Unificată de Control. 

„Inițierea acestor lucrări a provocat noi blocaje în funcționarea mecanismului de menținere a păcii pe râul Nistru, întrucât exponenții Tiraspolului nu acceptă deplasarea observatorilor militari la fața locului pentru a documenta încălcările. Constatările de pe teren demonstrează că de fapt are loc o încercare de a consolida infrastructura posturilor ce împiedică libera circulație între malurile Nistrului”, a spus purtătoarea de cuvânt a Biroului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî.

Citește articolul întreg pe tv8.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării