main logo
55888

Un psiholog din Iran și-a întemeiat o familie în Moldova

În timp ce sute de mii de moldoveni nu-și găsesc rostul în țara lor, el și-a făcut aici o casă, o familie și un sens în viață.

Un psiholog din Iran și-a întemeiat o familie în Moldova

Este vorba de un psiholog venit din Iran care a ajuns în țara noastră cu mai bine de 20 de ani în urmă, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Copil fiind, nu și-a imaginat că o țară pe atunci necunoscută, cum este Moldova, ar putea să-i devină casă. Dar pentru că viața bate filmul, deja de mai bine de două decenii, iranianul Gholamali Mohammadifard și-a făcut cuibul aici, la Chișinău.

Să o luăm însă de la capăt. Studiile la psihologie l-au dus pe Gholamali în România, acolo unde a cunoscut-o pe Tatiana, basarabeanca ce avea să-i devină soție.

Fără mult stres s-au mișcat înainte spre o viață în doi. Nunta lor a fost o îmbinare armonioasă dintre tradițiile noastre și cele iraniene.

Timpul a zburat, iar Tatiana și Gholamali au acum doi copii pe nume Anahita și Arian. Cei doi sunt pasionați de șah, engleză, muzică și știu bine cum să îmbine activitățile cu distracția.

O casă spațioasă într-o suburbie a Chișinăului, unde domnește liniștea și ospitalitatea, așa aș fi putea descrie căminul familiei Mohammadifard.  

Treburile casei sunt bine împărțite, fiecare știe ce are de făcut, iar Tatiana își trăiește pasiunea pentru grădinărit zi de zi în curte.

Serile îi adună pe toți în jurul mesei, se gătește și moldovenește, și în stil iranian, iar noi am avut ocazia să gustăm din deliciile acestei bucătării fantastice.

În cei peste 20 de ani petrecuți aici, Gholamali Mohammadifard și-a format deja un cerc stabil de oameni care-i cer ajutorul. Pe lângă asta, mai predă și la facultate.

Eu-s familist, cariera e pe lângă, carieră fac pentru folosul familiei. Și familia mea nu e cea propriu-zisă doi copii și soție, e societatea. 

Familia mare care o am și atunci pentru mine Moldova e mai importantă decât carieră. Și interesele personale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării