main logo
488

Un proiect de 4 milioane de lei a fost finalizat la Ceadâr-Lunga

Patru milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat în municipiul Ceadâr-Lunga.

Un proiect de 4 milioane de lei a fost finalizat la Ceadâr-LungaFoto: moldpres.md

Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul UTA Gagauz-Yeri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Ca urmare, la Ceadâr-Lunga au fost reconstruite partea carosabilă şi trotuarul unei străzi, a fost amenajată o parcare pentru 40 de locuri, fiind reabilitată şi reţeaua de scurgere a apelor pluviale. Aceasta va diminua riscurile de inundare a pieţei orăşeneşti, care este situată în apropiere.

“A fost un proiect demult aşteptat în localitate, care va permite asigurarea unor condiţii favorabile pentru agenţi economici, localnici şi oaspeţii oraşului, toţi cei care se folosesc de piaţa orăşenească. De asemenea, în cadrul proiectului am reuşit să îmbunătăţim starea sanitar-igienică a pieţei”, a explicat Anatoli Topal, primarul municipiul Ceadâr-Lunga, citat de gagauzinfo.md.

Edilul localităţii a menţionat că acest proiect a permis şi crearea a două noi locuri de muncă. Astfel, potrivit lui Topal, personalul Întreprinderii municipale care gestionează piaţa din Ceadâr-Lunga  a fost completat cu două unităţi – însoţitor de parcare şi controlor, care vor începe să activeze din 1 august.   

Programul de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri (Support to Public Authorites in ATU Gagauzia SLPA) a fost lansat în 2017, cu un buget de trei milioane de euro, susţinut de Uniunea Europeană. Proiectul are o perioadă de implementare de 24 de luni şi prevede mai multe activităţi pentru dezvoltarea autonomiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării