main logo
1046

Un procuror judecat pentru mită a fost achitat. Denunțătorul, după gratii

Un procuror judecat pentru corupere pasivă, învinuit că ar fi pretins şi primit 500 de USD şi 2 mii de lei de la un bărbat pentru a înceta o cauză penală în care era vizat împreună cu fiica sa, a fost achitat de instanţa de judecată.

Un procuror judecat pentru mită a fost achitat. Denunțătorul, închis

Judecătoria Străşeni, unde a fost examinat dosarul, a constatat prezenţa elementelor de provocare în acţiunile organului de urmărire penală, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Aceeaşi motivare se regăseşte în mai multe sentinţe prin care au fost achitaţi în ultimii ani judecători, procurori sau poliţişti.

În perioada examinării dosarului, pe numele procurorului, denunţătorul acestuia a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul în care ar fi încercat să dea mită acuzatorului de stat.

Dosarul penal pe numele procurorului Marcel Griţunic, angajat al Procuraturii Nisporeni, a fost trimis în judecată în decembrie 2015. Atunci, Procuratura Anticorupţie (PA) anunţa că acesta ar fi pretins şi primit 500 de USD şi 2 mii de lei de la un bărbat, pentru a înceta o cauză penală în care figura fiica sa. Procurorul nu şi-ar fi onorat promisiunea şi a acceptat să restituie banii, moment în care a fost prins în flagrant, chiar în biroul său. Dosarul penal a fost examinat timp de doi ani şi jumătate la Judecătoria Străşeni de judecătoarea Silvia Slobodzean. Acuzarea de stat a fost reprezentată de procurorul Vitalie Galeru, iar apărarea – de avocatul Gheorghe Malic.

Marcel Griţunic a fost învinuit că, în ianuarie 2015, conducând urmărirea penală într-o cauză iniţiată la 24 decembrie 2014, pe faptul fabricării şi punerii în circulaţie a semnelor băneşti false, utilizate pentru efectuarea plăţilor, a estorcat, a acceptat şi a primit de la Vadim Creciun, tatăl Angelei Creciun, 500 de USD şi 2 mii de lei în scopul adoptării unei hotărâri favorabile în privinţa ultimei. Acesta a fost reţinut în flagrant, dar nu în momentul în care a primit banii, ci atunci când ar fi acceptat să-i returneze, după ce Vadim Creciun a depus o plângere. 

Acuzatorul de stat nu şi-a recunoscut vina, iar la audieri, el şi denunţătorul au făcut declaraţii diferite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării