16 septembrie, 11:45
101
0
Un procent din terenurile agricole, folosite pentru agricultura ECO
16 septembrie, 11:45
101
0

În Republica Moldova, activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole.

Suprafața cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26.000 de hectare, potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Aceasta reprezintă ceva mai mult de un procent din suprafața terenurilor arabile din Republica Moldova.

Un atlas electronic al agriculturii ecologice din Republica Moldova, creat de Asociația Obștească Ecovisio, cu sprijinul PNUD, arată că cele mai mari suprafețe cu produse agricole organice sunt în raionul Soroca - peste 4.283 de hectare, urmat de municipiul Chișinău - cu aproape 3.223 de hectare și raionul Hâncești - cu 1.252 de hectare.

La polul opus se află raioanele Anenii Noi, Strășeni, Nisporeni, Ocnița sau Taraclia cu date lipsă sau cu zero hectare de terenuri arabile cultivate conform cerințelor agriculturii ecologice.

Atlasul conține informații și despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova, suprafața deținută, cultura care a fost crescută, autoritatea care a emis certificatul ECO. În cazul unor producători informația este incompletă.

Totodată, sunt publicate date despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO.

Autorii susțin că platforma va fi actualizată anual. Atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, fapt care facilitează accesarea informațiilor necesare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter