main logo
7492

Un prizonier de război ucrainean a fost împușcat. Bărbatul era moldovean

Un moldovean a fost împușcat de către forțele ruse în războiul din Ucraina din motiv că a rostit "Glorie Ucrainei". Informația a fost confirmată de către Forțelor Armate ale Ucrainei. Totodată, aceștia anunță că numele soldatului este Alexandr Mațievskii.

Un prizonier de război ucrainean a fost împușcat. Bărbatul era moldovean

Se menționează că acesta a fost un luptător al Brigăzii 119 a trupei din regiunea Cernigov și este originar din Republica Moldova. De precizat că, anterior, Ministerul ucrainean al Apărării din Ucraina a anunțat că numele soldatului împușcat este Timofei Șadura, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md

Departamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat despre noua identitate pe 8 martie curent. Potrivit noilor informații, rudele militarului omorât l-au recunoscut pe acesta din imaginile video. L-au recunoscut, potrivit departamentului, și militarii unității în care a activat Alexandr Mațievskii.

Glavcom.ua scrie că Mațievskii s-a născut pe 10 mai 1980 la Chișinău, Republica Moldova. În 2008, el s-a mutat cu familia în Ucraina, în orașul Nejin, unde locuiește acum mama lui. Sursa mai scrie că bărbatul nu a avut anterior o experiență în serviciul militar, dar după invazia rusă în Ucraina s-a oferit voluntar în Batalionul 163 al Brigăzii 119, care apăra regiunea Cernigov. Potrivit aceleiași surse, Mațievskii are un fiu în vârstă de 19 ani.

Pe 6 martie, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu un soldat, neînarmat, împușcat după ce rostește „Glorie Ucrainei”.

Ministerul Apărării din Ucraina a spus că numele soldatului este Timofei Șadura, un militar care era dat dispărut din data de 3 februarie.

„Șadura a fost dat dispărut din 3 februarie 2023, după luptele din apropierea orașului Bahmut. Corpul militarului nostru se află pe teritoriul ocupat temporar”, a precizat ministerul ucrainean într-un comunicat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării