main logo
518

Un primar unionist din România a primit titlul de ambasador al Unirii

Primarul comunei Corbi din județul Argeș, România, Virgil Baciu, a primit titlul de ambasador al Unirii în anul Centenarului.

Un primar unionist din România a primit titlul de ambasador al Unirii

Certificatul a fost înmânat de către Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, sâmbătă, 22 decembrie, transmite Știri.md cu referire la Infoprut.ro.

Titlul a fost acordat edilului pentru efortul adus în sprijinirea mișcării unioniste și pentru dedicația de care a dat dovadă de-a lungul anului Centenar față de dezideratul Unirii.

Virgil Baciu de la Corbi, este considerat unul dintre cei mai patrioți primari din România. Edilul coordonează în Argeş campania de strângere de semnături pentru Unirea cu Basarabia „Un milion pentru Unire”, iar pe 1 Decembrie a fost cu 100 de localnici la Alba Iulia.

Amintim că pe 21 marie 2018, primarul comunei Corbi, Virgil Baciu a semnat Declarația de Unire. 

Edilul și consiliul local din comuna Corbi, județul Argeș a invitat Consiliul local și Primarul comunei Baimaclia, raionul Căușeni din Republica Moldova, la o acțiune comună unde s-a votat pentru Unirea romanilor de pe ambele maluri ale Prutului într-un singur stat. 

Actul a fost votat în unanimitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării