main logo
956

Un primar explică de ce sătenii se plâng de apa roșie cu viermi

Nu au apă în robinete, iar cea din fântâni este murdară. Este situația în care s-au pomenit localnicii din Lucăceni, Fălești, care deja de jumătate de an nu știu cum să soluționeze problema.

Un primar explică de ce sătenii se plâng de apa roșie cu viermiFoto: captură video

Oamenii se plâng că în sat nu există măcar un magazin de unde să cumpere o sticlă cu apă, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

„Tocmai roșie și e toată cu viermi. Cum să o bem?”

Au robinete în casă, dar ce folos, spun oamenii, dacă din ele nu curge apă. Apeductul din localitate a fost închis, pentru că era avariat. În fântâni apa e prea murdară, iar sătenii spun că nu o dau nici la animale. 

„Din fântâni e imposibil să bei, chiar și la vite nu poți da apa aceasta să o bea”.

Localnicii din satul Lucăceni, Fălești dau vina pe primar de situația creată, întrucât spun că ar fi plătit anterior pentru reparația apeductului, lucru care nu s-ar mai fi întâmplat.  

„Au spus că nu o să ne dea apă până nu tragem contoare și nu plătim. Dar pentru ce să plătim? Căci noi am făcut singuri acolo și am muncit. Întrebați cât am plătit și cât am muncit. Acest izvor l-am făcut pe banii noștri, singuri”.

Primarul neagă acuzațiile aduse de săteni și spune că problema ar consta în faptul că nu toți vor să-și pună contoare.  

Elena Revenco, primar: Deci, ei nu sunt contorizați, asta e unica problema pe care îi împiedică pe ei ca să fie apă”.

O parte din apeduct a fost reparat, se apară primarul, care susține că sistemul funcționează doar într-o parte a satului. Banii au fost primiți printr-un grant câștigat de la Guvern. Suma, însă, nu a fost suficientă pentru a soluționa problema tuturor sătenilor. 

Elena Revenco, primar: Cum oamenii au pus contoare, sunt responsabili, merge apa, că nu curge apa și sunt contorizați. Noi suma de 163.000 am valorificat-o. S-a făcut traseul. Acum ne mai trebuie 550.000 ca să finisăm tot traseul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării