main logo
3801

Un preot roagă enoriașii să doneze bani pentru a achita amenda de 22.500 de lei

Pavel Borșevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica al Capitalei, roagă enoriașii să doneze bani pentru a achita amenda aplicată pentru nerespectarea restricțiilor impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus.

Un preot roagă enoriașii să doneze bani pentru amenda de 22.500 de leiFoto: Facebook.com

Într-o postare pe pagina oficială a lăcașului sfânt se menționează că Biserica „Sfântul Dumitru” a fost amendată cu 22.500 de lei, transmite Știri.md.

"Dragii noștri enoriași,

Probabil că știți despre faptul că, deși ne-am conformat în cele mai mici detalii deciziilor autorităților cu privire la regulile sanitare în contextul epidemie de coronavirus, am fost amendați cu 22.500 lei. Deși am contestat în instanță procesul contravențional, Curtea de Apel, prin hotărâre irevocabilă, a respins recursul nostru. Astfel, suntem impuși să achităm amenda.

În epoca comunistă bisericile, pentru a nu fi închise, plăteau statului un impozit considerabil. De asemenea, pentru predică mai lungă sau mici "încălcări" ale legilor statului sovietic, preotul și credincioșii erau obligați să achite amenzi foarte mari. În comuna Băcioi, la începutul anilor 1950, pentru a plăti astfel de amendă, un grup de țărani au vândut oi din gospodăria lor. Astfel, au păstrat biserica deschisă.

Am revenit în perioada în care statul să croiască Biserica pe nedreptate? Se pare că da.

Frați și surori ai comunității noastre, vă rugăm să ne ajutați să achităm această amendă – o sumă considerabilă de 22.500 lei; sumă de bani, pe care, în aceste timpuri de criză, nu o avem. Că d-voastră ați restaurat biserica, distrusă de comuniștii atei, și tot din jertfa d-voastră împodobim biserica ca pe Mireasă a lui Hristos", se arată în mesaj.

Menționăm că începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Citește și: Stare de urgență: Au fost aplicate amenzi de peste 36 milioane de lei

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării