main logo
679

Un preot din Florești se duce după focul haric din banii unui democrat

Un preot de la Fălești a făcut check-in pe Facebook, azi-dimineață, de la Aeroportul Internațional din Chișinău, spunând că zboară la Ierusalim, pentru a aduce focul haric, din banii deputatului democrat Eugen Nichiforciuc.

Un preot din Florești se duce după focul haric din banii unui democratUn preot din Florești se duce după focul haric din banii unui democrat

Este vorba despre Ioan Zîmbreanu, parohul bisericii ”Sf. Ierarh Mitrofan”, din orașul Florești, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolit al țării noastre, şi cu susţinerea financiară a mult stimatului Ctitor Domn Deputat Eugen Nichiforciuc împreună cu prietenii partidului democrat, plecăm spre Ţara Sfântă. Pentru prima dată voi fi împreună cu reprezentanţii delegaţiei din Republica Moldova la Biserica-mormântul Mântuitorului Nostru Iisus Hristos pentru a lua lumina, Focul haric. Mă voi ruga pentru ţara noastră Moldova, oraşul nostru, pentru pace, liniște şi bunăstarea biserici noastre Ortodoxe”, a scris preotul pe Facebook.

Acum câteva zile, contactat de TV8, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a spus că anul acesta plecarea delegației oficiale a Mitropoliei la Ierusalim va fi sponsorizată de o companie aeriană și nu va include politicieni. Delegația oficială urma să zboare la Ierusalim mâine.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma faptul că deputații democrați vor zbura la Ierusalim ca să aducă focul haric.

Coincidență sau nu, dar deputatul Nichiforciuc a candidat la alegerile parlamentare din acest an anume pe circumscripția uninominală nr. 8, Florești.

Democrații au zburat și anul trecut la Ierusalim pentru a aduce în Moldova focul haric; printre aceștia a fost și ex-parlamentarul Constantin Țuțu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării