main logo
1074

Un preot a ieșit în stradă să se roage pentru pocăința gay-ilor și a lesbienelor

Cu două zile până la marșul organizat de comunitatea LGBT, se roagă pentru pocăința gayilor și a lesbienelor. Un preot și două enoriașe și-au adus icoane și Biblia în fața monumentului lui Ștefan cel Mare, unde au citit rugăciuni toată ziua.

Un preot s-a rugat la Ștefan cel Mare pentru pocăința gay-ilor

Aceștia spun că vor sta aici două zile și ar fi primit binecuvântarea unor preoți de pe muntele Athos. Unii trecătorii, în schimb, nu văd cu ochi buni rugăciunea din stradă, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Localnicii, dar și turiștii care au trecut astăzi prin centrul Chișinăului au asistat la o scenă mai puțin obișnuită… la picioarele statuii lui lui Ștefan cel Mare a fost improvizat un altar, iar rugăciunile se auzeau la sute de metri.

„Ne înarmăm cu rugăciune, ca să pogoare mila Domnului peste noi și să ne întărească ca să luptăm împotriva fărădelegii. Ne pronunțăm categoric împotriva fărădelegii”.

Preotul spune că decizia de a se ruga în stradă este legată de marșul solidarității, anunțat pentru duminică de comunitatea LGBT, în cadrul festivalului Pride. Până atunci, preotul spune că și-a propus să se roage pentru păcatele gay-ilor și a lesbienelor.

„Nu este un marș fără frică, este o propagandă sadimotă. Acesta este unul dintre cele mai strigătoare la cer păcate și care aduc urgia lui Dumnezeu”.

„Dumnezeu a făcut bărbat și femeie, ca să întemeieze o familie, să se înmulțească, să dea slavă lui Dumnezeu, să facă lucruri plăcute lui Dumnezeu, dar dacă se ….fac abateri grave și strigătoare la cer, noi nu putem tăcea”.

Manifestația religioasă ar fi fost autorizată chiar de preoți de la Muntele Athos, iar icoanele, preotul spune că le-a adus pentru a întări rugăciunile. Întrebat de ce a schimbat, totuși, biserica pe centrul orașului….

„Pentu că fărădelegea tot se promovează public. Anul trecut eu personal am pătimit și fizic”.

Altarul improvizat a întors capete și i-a lăsat pe mulți nedumeriți.

„Nu înțeleg ce fel de manifestație este.  – De ce nu v-ați oprit să-i întrebați? – Vedeți că cântă rugăciuni și nu poți să-i întrebi acum”.

„Prima dată în viața mea văd așa manifestație, ca popa să facă manifestație. Vine popa la Ștefan cel Mare să-i dea ceva…o bogăție, să fie mai bogați”.

Părerile trecătorilor au fost împărțițe. Dacă unii nu au fost deranjați de predica ținută în public, alții au condamnat-o.

„Mi se pare că orice țară are nevoie de rugăciuni”.

„Fiecare are dreptul să se exprime, nu”?

„Rugăciunea se face în sfânta biserică și se face nu improvizație. Improvizația în piață este vorbă goală. Ce este sfânt trebuie să-l păstrăm, dar nu să-l punem în propagandă”.

„Nu cred că preoții trebuie să se ocupe de asemenea manifestări, ar trebui să facă școli duminicale. Foarte multă lume nu știe nici cum să se roage, nici cum să meargă într-o biserică, dar nu să facă acte de nu știu ce”.

Mâine, cu o zi înainte de marșul comunității LGBT, Mitropolia Moldovei a chemat enoriașii la un marș pașnic în susținerea familiei tradiționale, iar duminică va fi sărbătorit Festivalul Familiei în Piața Marii Adunări Naționale sub patronajul președintelui Igor Dodon. 

Anii trecuți, în timpul marșului comunității LGBT au avut loc o contramanifestații ale grupurilor religioase, soldate cu rețineri și îmbrânceli.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării